Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger i senaste numret köpråd för Rejlers och Eolus medan det blir säljrekommendation för Bygghemma och Footway.

För Ericsson, Bulten, Gränges och MSAB blir tidningens råd att avvakta.

Värderingsrabatten i teknikkonsulten Rejlers finns där av en orsak och det är att Rejlers underpresterat under en längre tid och därmed tappat mark åt konkurrenterna. Senaste bokslutet visade starka siffror och det visar att ledningens arbete nu börjar ge resultat, skriver Börsveckan och upprepar köp på aktien.

Även vindkraftsbolaget Eolus får köpråd. Med stor orderstock och hög efterfrågan på vindkraftverk de kommande åren ser utsikterna bättre ut än på länge och dessutom är värderingen låg. Tidningen klassar dock risken för aktien högre än vanligt. Dels kan politikerna stöka till det på olika sätt, dels är branschen fortfarande i en fas där många projekt ska färdigställas och där det kommer att ställas höga krav på kostnadskontroll och god riskhantering.

E-handelsbolaget Bygghemma bör undvikas enligt Börsveckan. Onlinehandlarna uppvisar hög tillväxt för tillfället och det gäller även Bygghemma, men tyvärr räcker det inte hela vägen fram och lönsamheten är inget att hurra för.

Även för Footway, skohandlare på nätet, blir rådet att sälja.

"Vi har sedan tidigare ett säljråd på preffen och till den här värderingen köper vi inte heller stamaktien", skriver Börsveckan och pekar på att precis som för andra snabbväxare inom e-handel är lönsamheten för Footway tämligen usel och värderingen hög.

På fordonsunderleverantören Bulten slopar tidningen köpråd och sätter nu rådet avvakta efter svagheten i bokslutet nyligen.

Gränges bekräftade i bokslutet de dystra utsikterna för den viktiga fordonsindustrin. Börsveckan ser aktien som tämligen rimligt värderad givet marknadsförutsättningarna och rådet blir att avvakta.

En investering i Ericsson framstår som något chansartad just nu och tidningen väljer att vara försiktig och sätter rådet att avvakta. Tillväxtutsikterna är rätt svaga samtidigt som det finns en viss regulatorisk risk då Ericsson kan tvingas till böter av amerikanska myndigheter givet korruptionsmisstankar som utreds, skriver Börsveckan.

Micro Systemation, MSAB, är svårbedömd materia på börsen och Börsveckan vill se prov på att bolaget är på rätt väg igen med tillväxten innan avvaktarådet, som sattes i fjol, byts ut.

Gå in på Börsveckan.se för att starta din prenumeration och ta del av alla Börsveckans artiklar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -