Måttliga uppgångar på Asien-börserna

Asienbörserna Asienbörserna har på torsdagen dragit sig uppåt med i storleksordningen en halv procent. Tokyobörsens Nikkei 225 halkade ned 0,1 procent, men det bredare japanska Topix index steg 0,4 procent.

 "Utvecklingen speglar uppgången i USA från i går med en börsåterhämtning på eftermiddagen trots oro för tillväxten på grund av nedstängningen av delar av USA:s statsapparat. Senaten ska i dag rösta om två oli-ka förslag för att hitta en lösning på dödläget, men inget av dem kommer att godkännas", skriver SEB-ekonomen Per Hammarlund i ett marknadsbrev.

Sydkoreanska Hyundai Motor, som är världens femte största biltillverkare om man räknar med samarbetspartnern Kia Motors, vände överraskande till förlust i det fjärde kvartalet efter sjunkande fordonsförsäljning i länder som Kina och USA, rapporterar Financial Times. Hyundai förväntar sig dock att kunna öka intjäningen i år. Aktien slutade något upp.

Konglomeratet Jardine Matheson sjönk tillfälligt med så mycket som 83 procent i Singapore på torsdagen, men återhämtade sig snabbt.

Microsofts Google-utmanare Bing har blockerats i Kina, vilket innebär att det nu inte finns någon utländsk sökmotor tillgänglig i landet. Bings marknadsandel har varit runt 2 procent av det totala antalet sökningar i Kina. Börsbolaget Baidu är klart störst med cirka 70 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -