Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs I den senaste utgåvan av Affärsvärlden får Qliro, Kopparbergs och norska Bonheur köprekommendationer medan I-Tech får rekommendationen sälj.

Under 2018 meddelades det att e-handelsbolaget Qliro skulle delas upp i tre självständiga delar, vilket ännu inte har burit frukt sett till börsutvecklingen. Efter att ha sjunkit drygt 45 procent de senaste 12 månaderna ser nu Affärsvärlden i en så kallad summan-av-delarna-analys en tydlig uppsida för aktien.

"På nuvarande nivåer är det svårt att inte se mer potential än risk i Qliro."

För bryggeriet Kopparbergs är Storbritannien en viktig marknad och den rådande osäkerheten kring ett brexit-avtal har hållit tillbaka kursutvecklingen. Affärsvärlden ser köpläge utifrån bedömningen att Storbritannien får ett ordnat utträde.

"Långsiktigt lär Kopparbergs hitta lösningar som säkrar den brittiska marknaden även om landet tar den hårda vägen ur EU", tillägger tidningen.

Affärsvärlden sätter också köp i Oslo-noterade Bonheur, då tidningen ser "fortsatt fint rabattläge på det norska konglomeratets gröna framtid".

När det gäller First North-bolaget I-Tech anser Affärsvärlden att värderingen har dragit iväg för mycket och tillägger att "bättre köplägen kan komma framöver".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -