Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Nibe och Leovegas finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Epiroc till 100 kronor från 114 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"Trots att vi anser att korrelationen mellan industri- och gruvcykeln är låg, tar vi en försiktigare position när vi ser till den organiska tillväxten och sänker således våra estimat för organisk tillväxt från 11 procent till 7 procent för 2020 och från 7 procent till 4 procent för 2021", skriver Kepler Cheuvreux. Banken hänvisar till att negativ makrodata ökar risken för minskande eller uppskjutna investeringar inom gruvsegmenten. Epiroc A handlades ned 1,3 procent till 87:52 kronor i onsdagens öppningshandel.

Pareto tar upp bevakningen av Dometic genom att sätta rekommendationen till köp och riktkursen till 80 kronor. Det framgår av en analys. Dometic-aktien stängde på 61:60 kronor på tisdagen och aktien har backat drygt 30 procent det senaste året.

SEB Equities sänker riktkursen för Leovegas till 45 kronor från 68 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 37 kronor på tisdagen och kursen har fallit med nästan 50 procent det senaste halvåret och med 22 procent de tre senaste månaderna.

Pareto Securities höjer sin riktkurs för Lundin Petroleum från 250 till 270 kronor. Rekommendationen behåll upprepas samtidigt. Det framgår av en analys. Lundin Petroleums nästa delårsrapport offentliggörs den 30 januari.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från behåll. Det framgår av Bloomberg.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för SSAB till köp från behåll. Riktkursen sänks till 40 från 42 kronor. Det framgår av en analys. SSAB:s A-aktie stängde på 32:71 kronor på tisdagen och B-aktien på 27:40 kronor.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Lundin Petroleum till 240 kronor från 250 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av Bloomberg. På tisdagen stängde Lundin Petroleum-aktien på 265:40 kronor.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Loomis till öka från köp. Riktkursen sänks till 350 från 355 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 300 kronor på tisdagen.

SSAB får rekommendationen neutral av den franska investmentbanken Oddo som har tagit upp bevakningen av stålföretaget. Riktkursen anges till 36 kronor. Det framgår av Bloomberg First Word. SSAB:s A-aktie stängde vid 32:71 kronor på tisdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Nibe till behåll från köp. Riktkursen är kvar på 106 kronor. Det framgår av Bloomberg. På tisdagen stängde Nibe på 103:25 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -