Tillväxtoro tyngde på Asienbörserna

Asienbörserna Det asiatiska börshumöret var dämpat på tisdagen. Utsikterna för den globala tillväxten och handeln ser fortsatt osäkra ut.

Nervositeten förstärktes när IMF sänkte sina utsikter för den globala tillväxten 2019 mot bakgrund av risker för den kinesiska ekonomin och brexit.

Samtidigt har optimismen för handelssamtalen mellan Kina och USA dämpats de senaste dagarna, där USA enligt uppgift planerar att begära utlämning av den arresterade Huawei-chefen från Kanada.

"Riskaptiten än ovanligt låg", sade Ajay Kapur, asienansvarig på Bank of America Merrill Lynch till Bloomberg på tisdagen.

Riskaversionen syntes i de monetära strömmarna och det senaste dygnet har pengar flyttat från aktier till säkrare placeringar och räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationer sjönk samtidigt som den japanska yenen stärktes.

Panasonic backade 2,7 procent på Hongkongbörsen som var ner en dryg procent. Tesla har skrivit på ett preliminärt avtal med det kinesiska Tianjin Lishen för leveranser av batterier till bolagets nya fabrik i Shanghai. Det uttalade syftet är att minska beroendet av japanska Panasonic.

De kinesiska myndigheterna presenterade för tredje gången en lista på spel som undantagits från det förbud mot kommersiella mobilspel som infördes i mars 2018. Inte heller denna gång fanns teknikkonglomeratet Tencent med på listan och aktien backade 2,3 procent på Hongkongbörsen.

Bland förlorarna i Kina syntes även flera läkemedelsbolag efter att regeringen meddelat att de kommer att försöka sänka priserna på medicin mot kroniska sjukdomar under det kommande året.

Marknadstemperatur klockan 07:30

==============================================================

kl 7:00 kl 7:30 kl 12:35 Sedan

31/12

MSCI Asia Apex 50 -0,8% -0,8% - +5,2%

Nikkei 225 -0,5% -0,5% - +3,0%

Hongkong Hang Seng -1,1% -1,2% - +4,0%

Kinas Shanghai Comp -1,1% -1,4% - +3,3%

Kinas Shenzhen Comp -1,1% -1,3% - +3,5%

Taiwan Taiex +0,1% +0,1% - +1,7%

Sydkorea Kospi -0,4% -0,3% - +3,8%

Indien BSE Sensex 30 -0,6% -0,5% - +0,9%

Singapore Straits -0,4% -0,3% - +4,6%

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -