Oriflames försäljning minskade

Q4 Oriflames omsättning i lokal valuta ökade med 1 procent och minskade i euro med cirka 3 procent till 370 miljoner euro under det fjärde kvartalet (380). Det framgår av preliminära oreviderade nyckeltal för fjärde kvartalet 2018.

Det var en förändrad försäljningsmix med minskad försäljning på de viktiga geografiska marknaderna Asien och Turkiet som fick Oriflame att på torsdagen uppdatera marknaden med preliminära resultat för det fjärde kvartalet 2018.

Det uppger bolaget ir-chef Nathalie Redmo för Nyhetsbyrån Direkt.

"Ser vi till den externa förväntansbilden så avviker inte resultatet nämnvärt i sin helhet, men däremot ser vi att försäljningsmixen mellan de geografiska markanderan skiljer sig från analytikernas estimat", säger Nathalie Redmo och tillägger att bolaget, trots minskad försäljning på marknader med hög lönsamhet, lyckas upprätthålla lönsamheten och att bolaget har en finansiell ställning som möjliggör en utdelning i linje med den ordinarie utdelningen föregående år.

Oriflames omsättning uppgick preliminärt till 370 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Infront Datas sammanställning från den 8 november hade ett snittestimat på 382 miljoner euro.

Med hänvisning till den tysta perioden inför rapporten kan bolaget inte kommentera närmare påverkan på lönsamheten från den förändrade geografiska försäljningsmixen.

Oriflames omsättning i lokal valuta ökade med 1 procent och minskade i euro med cirka 3 procent till 370 miljoner euro under det fjärde kvartalet (380).

Det framgår av preliminära oreviderade nyckeltal för fjärde kvartalet 2018.

Infront Datas sammanställning från den 8 november hade ett snittestimat på 382 miljoner euro i omsättning fjärde kvartalet 2019.

Rörelsemarginalen uppgick till 13,5 procent (14,8) negativt påverkad av valuta med cirka 140 punkter.

Rörelseresultatet uppgick till 50 miljoner euro (56,3). Här låg Infront Datas snittestimat på 51,6 miljoner euro.

Resultat efter skatt uppgick till 33 miljoner euro (35,8) med ett resultat per aktie efter utspädning om 0:57 euro (0:62).

Förhållandet säkrad nettoskuld/EBITDA var 0,25 jämfört med -0,02 under 2017.

Baserat på ovanstående preliminära oreviderade resultat och finansiell ställning, och i linje med bolagets utdelningspolicy, har styrelsen för avsikt att föreslå årsstämman 2019 en total utdelning på 1:60 euro, att jämföras med årsstämman 2018 1:60 euro ordinarie utdelning + 1:00 euro extraordinär utdelning.

Oriflame uppdaterade marknaden med preliminära oreviderade nyckeltal för fjärde kvartalet 2018 på fredagsmorgonen, siffror som visar en förändring i den geografiska mixen och upprätthållen stabil underliggande lönsamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omsättningen i lokal valuta ökade med 1 procent men minskade i euro med cirka 3 procent till 370 miljoner euro. Väntat enligt Infront Datas senaste sammanställning från november låg på en omsättning på 382 miljoner euro.

Asien & Turkiet redovisade en försäljningsminskning under kvartalet, medan Latinamerika, Europa & Afrika och CIS hade en positiv försäljningsutveckling, skriver Oriflame.

I Latinamerika ökade försäljningen i lokal valuta med 6 procent (5 procents ökning i euro).

I Europa & Afrika ökade försäljningen i lokal valuta med 7 procent (7 procents ökning i euro).

I CIS ökade försäljningen i lokal valuta med 5 procent (2 procents minskning i euro).

I Asien & Turkiet minskade försäljningen i lokal valuta med 8 procent (13 procents minskning i euro).

Rörelsemarginalen uppgick till 13,5 procent under fjärde kvartalet (14,8), tyngt av valuta med cirka 140 punkter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -