Liberal-löften, styrelser stannar och EQT:s renodling

Nyheterna i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

L VANN MEST. Liberalerna får igenom flest vallöften, 28 stycken, i den uppgörelse som ligger till grund i den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, enligt Dagens Nyheters granskning. Även Centerpartiet har fått igenom många vallöften, 27 stycken. Socialdemokraterna går samtidigt emot flest av sina vallöften. (DN)

INSYNSKRAV. Centerpartiet och Liberalerna kräver full insyn i processen för de reformer som de kommit överens om med regeringen. Ännu är det oklart hur detta ska gå till. (SvD)

LO STÖDJER. Trotsatt LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson uttalat skarp kritik mot flera punkter i den politiska överenskommelse som Socialdemokraterna träffat med C och L så stödjer han ändå S. Han tror inte Vänsterpartiet gör allvar av sitt hot att fälla regeringen om de genomför förändringar i hyressättningen och arbetsrätten. (SvD)

STYRELSERNA STANNAR. Det finns mindre anledning i år än förra året att göra större förändringar i styrelserna uppger källor med insyn i valberedningarnas arbete hos de större börsbolagen. Bland annat väntas Lars Idemark stanna kvar som ordförande i Swedbank. (DI)

RENODLAR. EQT har tagit ytterligare steg för att förbereda bolaget för en börsnotering. Bland annat har tre stycken emissioner genomförts för att renodla ägarstrukturen. (DI)

STRUNTAR I SPELSTOPP. Flera svenska spelbolag fortsätter att skicka erbjudanden till spelare som har stängt av sig själva i det branschomfattande stoppregistret "Spelpaus". Det strider mot den nya svenska spellagen. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -