Kepler: Mekonomen köpvärd trots allt

Börs Bilservicekedjan Mekonomens vinstvarning på torsdagskvällen leder till sänkta estimat, men på sikt väntas vinsten öka och aktien är fortfarande köpvärd.

Det menar Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kronor (135), men upprepar sin köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

"(Vi förväntar oss) att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande P/E-tal på 9x, vilket är attraktivt", skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen.

Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kronor, jämfört med 103 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017. Resultatet kan jämföras med snittestimaten om 164 miljoner kronor i Bloombergs sammanställning. Det lägre än väntade resultatet skylls på en onormalt svag marknad i Europa.

"Vi förväntar oss en resultatförbättring de kommande åren efter förvärven, men också från den växande flottan av begagnade bilar. Mekonomens sammanslagning av de två största reservdelslagren, i Strängnäs och Eskilstuna, går enligt plan och väntas innebära en kostnadsbesparing", skriver Kepler Cheuvreux.

Torsdagens sista avslut för Mekonomen var 92:40 kronor på Stockholmsbörsen.

Graf: Mekonomen kursutveckling 1 år

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -