RBC: Positivt efter Lundin Mining-siffror

Börs Gruvbolaget Lundin Minings produktionsresultat för det fjärde kvartalet, som publicerades natten mot onsdagen, var något bättre än väntat för nickel och zink, och i nivå med förväntningarna för koppar enligt RBC.

Det menar RBC Capital Markets, enligt en snabbkommentar.

"Vi räknar med en positiv reaktion till Lundins produktionsresultat. /…/ Det starka kvartalet stärker vår syn att Lundin är positionerat för att dra nytta av återinvesteringar i verksamheten - vilket bör omsättas i stadig produktionstillväxt kommande tre år", skriver banken.

RBC konstaterar vidare att tillväxtprojekten vid gruvorna Candelaria, Eagle och Neves-Corvo utvecklas enligt plan.

RBC har sedan tidigare gett Lundin Mining ett outperform-betyg med riktkursen 8:00 kanadadollar, motsvarande cirka 54 kronor.

Även Credit Suisse konstaterar att produktionen av zink och nickel var något högre än väntat, medan koppar - som står för närmare två tredjedelar av bolagets intäkter - var som väntat. Totalt sett var uppdateringen dock utan större överraskningar, menar Credit Suisse.

Bankens analytiker sänker sin prognos för vinst per aktie för helåret till 0:29 dollar från 0:30 dollar efter nattens besked.

Credit Suisse har rekommendationen neutral för Lundin Mining, med riktkursen 9:25 kanadadollar, motsvarande cirka 62:50 kronor.

Lundin Mining stängde på 39:46 kronor i tisdagens handel på Stockholmsbörsen. Stängningskursen i Toronto var 5:84 kanadadollar.

Graf: Lundin Mining kursutveckling 1 år

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -