Obos storköper i SBC med budplikt

Börs Den norska bostadsbyggaren har köpt drygt 15 miljoner aktier i SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, motsvarande 36,6 procent av aktierna och rösterna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Obos har betalat 25 kronor per aktie, att jämföra med senast betalda 21 kronor, en kurs från i måndags i ett SBC med väldigt låg börsomsättning.

Obos kommer senast omkring den 15 februari offentliggöra ett budpliktsbud avseende resterande aktier i SBC till ett pris om 25 kronor kontant per aktie.

Aktierna köptes från SBC:s största ägare Riksförbundet Bostadsrätterna Sverige Ekonomisk förening och dess dotterbolag Institutet för bostadsrätt IFB AB.

Obos är sedan tidigare aktiv i bolag med exponering mot den svenska bostadsmarknaden och är största ägare i JM med ett innehav motsvarande drygt 15 procent av den svenska bostadsutvecklaren.

"Vi gör investeringen i SBC eftersom förvaltning av bostäder är en av Obos kärnverksamheter och SBC är en stabil och välrenommerad förvaltare för bostadsrätter i Sverige. Tillsammans med SBC kan vi stärka vårt erbjudande till marknaden i både Sverige och Norge", säger Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -