Nej till May, kostsam konflikt och Astra Zeneca utan otur

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NEJ FÖR MAY Theresa Mays brexitavtal fick ett rungande nej vid tisdagens parlamentsomröstning och frågan är om May kan överleva detta. En misstroendeomröstning hålls i dag. (DN)

V-BESKED DRÖJER. Vänsterpartiets ledning hade möte på tisdagskvällen men det är inte känt vad de landat i vad gäller regeringsfrågan. På onsdagen väntar en ny talmansrunda. (Ekot)

HÖGT SPEL. Överenskommelsen för en ny regering innehåller bra delar men riskerar att släppa igenom kostnadsdrivande förslag medan skattesänkningarna uteblir, anser Skattebetalarna. (SvD)

MINSKAD MOTVILJA. Oviljan att samarbeta med Sverigedemokraterna minskar och är ni ungefär i nivå med åsikterna om Vänsterpartiet enligt en Sifomätning. (SvD)

ÄNDRA KRAV. Överenskommelsen i all ära men den viktigaste åtgärden är att slopa det senaste amorteringskravet enligt vd:ar på byggbolagen. (SvD)

SVÅRT UPPDRAG. Kommunernas förutsättningar att klara välfärdsuppdraget försämras kraftigt inom den närmaste framtiden, med en åldrande befolkning men färre yrkesverksamma. Det visar SNS konjunkturrapport. (DN)

KONFLIKT KOSTAR. Skogsbolaget SCA är ett av företagen som drabbas av konflikten som Hamnarbetarförbundet har varslat om. (DI)

KRITIK MOT EBM-CHEFER. Att Ekobrottsmyndighetens nya generaldirektör har hämtat tre nyckelmedarbetare från sin gamla arbetsplats Rättsmedicinalsverket får hård intern kritik. (DI)

MILLICOM-BUD. Millicoms storägare Kinnevik ska enligt obekräftade uppgifter vara berett att acceptera ett bud på 710 kronor per aktie. På aktiemarknaden finns, enligt DI, även spekulationer om ett bud på 750-800 kronor per aktie. (DI)

ASTRA TROR PÅ MÅL. Astra Zenecas vd Pascal Soriot menar att bolagets mål att nå en försäljning på 40-41 miljarder dollar 2023 "ligger i korten". "Om vi inte har otur och osannolikt många kliniska nyheter är negativa borde vi nå det", säger han. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -