Aktierna med bara köprekar

Börs Tio aktier på Stockholmsbörsen får enbart köprekommendationer. Bland aktierna finns tre bolag kopplade till spelbranschen, ett investmentbolag och en bussoperatör.

Gemensamt för de tio aktierna är att de bevakas av minst tre analytiker. De tio aktierna med enbart köprekar har i genomsnitt fallit 5,7 procent under de senaste tolv månaderna. Under samma period har Stockholmsbörsens breda index OMXSPI fallit drygt 7 procent.

Starkast av de tio aktierna har Kambi gått. Kursen har gått upp drygt 90 procent under den senaste tolvmånadersperioden. Kambi bevakas av fem analytiker och aktien samtliga sätter köp på bolaget. Många investerare har lockats av Kambi eftersom man ser stor potential i aktien i och med att den amerikanska marknaden håller på att öppnas upp.

Under måndagen föll Kambiaktien tillsammans med andra spelaktier efter ett uttalande från amerikanska justitiedepartementet som tyddes som att alla former av onlinespel skulle vara olagligt på federal nivå. En del bedömare menar dock att uttalandet har överdrivits.

Näst största ägare i Kambi är hedgefonden Bodenholm som leds av Per Johansson. Fonden äger drygt 14 procent av aktierna i bolaget.

Andra analytikerfavoriter i spelsektorn är Kindred och Catena Media. Båda aktierna har fallit med runt 25 procent under det senaste året.

Tidningen Börsveckans analytiker Peter Hedlund satte köp på aktien så sent som i november. Han kallar aktien för ”börsens bästa speloperatör.”

Kindreds senaste rapport visade på en stark organisk tillväxt och EBITDA steg med 24 procent under kvartalet.

Spelbolagssektorn har i alla fall delvis drabbats av att flera fondförvaltare och banker valt att helt lämna spelsektorn eftersom de anser att deras verksamhet ger ”negativa samhällseffekter”. I oktober förra året valde exempelvis Carnegie Fonders småbolagsfond att helt lämna sektorn. Tidigare har Handelsbanken fonder valt att lämna bettingsektorn av samma skäl.

IT-återförsäljaren Dustin som nyligen kom med rapport är en annan analytikerfavorit. Bolaget släppte rapport för det första kvartalet den 9 januari.

Resultatet efter skatt blev 111 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 jämfört med 76 miljoner kronor samma kvartal förra året. Omsättningen uppgick till 3 127 miljoner kronor jämfört med 2 592 förra året.

Rapporten togs emot väl av aktiemarknaden. Aktien steg 7 procent.

Andra analytikerfavoriter är investmentbolaget Kinnevik, flygbolaget SAS, Husqvarna, fastighetsbolaget SBB, bussoperatören Nobina och konsultbolaget ÅF.

Sedan Placera senast skrev om aktierna med bara köprekommendationer i mitten av november har flera aktier bytts ut. Aktierna som inte längre platsar är mobilspeloperatören Leo Vegas, utbildningsbolaget Academedia, massabolaget Ahlstrom-Munksjö, serviceföretaget Coor och kökstillverkaren Nobia.

Följ mig gärna på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Aktie

% Köprekar

Ant. analytiker 1 år %
Kambi Group Plc 100 5 91,88
Kindred Group 100 5 -25,94
Catena Media 100 4 -26,4
Husqvarna B 100 4 -14,69
Kinnevik B 100 4 -21,02
SAS 100 4 12,23
Dustin Group 100 3 -3,35
SBB* 100 3 64
Nobina 100 3 2,03
ÅF B 100 3 -13,49
       
Källa: SME      

*I en tidigare version av denna artikel stod att Effnetplattformen köprekommenderades av analytikerna. Rätt namn ska vara SBB eller Samhällsbyggnadsbolaget som tog över Effnetplattformens börsplats 2017.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -