Här är PPM-fonderna som försvinner

Privatekonomi Här kan du ladda hem listan över alla 269 fonder som försvinner från PPM-torget. Totalt berörs 630 000 PPM-sparare.

630 000 pensionssparare har tillsammans drygt 48 miljarder kronor i någon av de 269 PPM-fonder som inom kort kommer att avregistreras från premiepensionstorget. Det står klart när Pensionsmyndigheten nu stängt för ansökningar till det nya PPM-torget.

Om du är en av dem som berörs, så kommer du under våren att få ett brev med information. Gör du inget nytt val innan dess, så kommer dina PPM-pengar att placeras antingen i en annan fond, eller i AP7 Såfa.

Några av de fonder som kommer att försvinna är Fidelity Funds - European High Yield Fund, FIM Emerging Markets Småbolag, Carnegie Emerging Markets Corporate Bond, Skandia Tillväxtmarknadsfond och Swedbank Robur Småbolagsfond Norden. Här kan du ladda hem en excelfil med hela listan.

Majoriteten av de fondbolag som inte har skickat in en ansökan, och därmed kommer att avregistreras, uppfyller inte de krav som ställs på fonder som får finnas med på det nya fondtorget.

Det handlar bland annat om att fonden måste ha minst en halv miljard i förvaltat kapital utanför premiepensionen, och att bolaget ska kunna presentera tre års historik för fondförvaltaren.

70 fondbolag med 553 fonder har däremot ansökt om att få vara med och nu kommer Pensionsmyndigheten att granska alla ansökningar utifrån de nya lag- och fondavtalskraven. En ansökan innebär alltså inte per automatik att ett bolag eller en fond erbjuds plats på det nya fondtorget. Här kan du ladda hem en excelfil över de fonder som ansökt om att få vara med.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -