Metsä Board sänker resultatprognosen

Börs Metsä Board sänker sin prognos för det fjärde kvartalet. Bolaget spår nu att jämförbart rörelseresultat under fjärde kvartalet 2018 blir ungefär i linje med det för det tredje kvartalet 2017.

Tidigare prognos var att jämförbart rörelseresultat fjärde kvartalet skulle förbättras jämförbart med det tredje då det uppgick till 63,7 miljoner euro.

Osäkerhet i massamarknaden, speciellt i Kina, försvagar rörelseresultatet under det fjärde kvartalet jämfört med vad som bedömdes tidigare. I fjärde kvartalet har leveransvolymer i Kina varit lägre än tidigare bedömt och försäljningspriserna har sjunkit under de senaste veckorna. Globala efterfrågan på massamarknaden förväntas dock vara god under den närmaste framtiden, skriver Metsä Board.

Vidare har rörelseresultatet under fjärde kvartalet försvagats av produktionsstörningar under senare del av november, orsakat av maskinproblem vid massabruket i Husum i Sverige. Detta ledde till lägre produktionsvolymer. Vidare tillkom kostnader för att laga maskinerna, något som har gjorts och produktionen vid Husum är nu återställd, enligt bolaget.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -