IPO-torka, FI-granskning och efterfrågan på vapen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

SKATTESÄNKNING? Det ser ut som att S, MP, C och L ska komma att enas om någon form av skattesänkningar, erfar DN. (DN-sön)

LUGNA ER, C OCH L. Tunga företrädare för Svenskt Näringsliv instämmer inte i Centerns och Liberalernas benhårda krav gentemot Steffan Löfven om snabba och detaljerade lagförändringar i arbetsrätten. (DN-lör)

FI-STOPP 1. Finansinspektionens experter ville fälla fyra Sparbanker för allvarliga brister och fel i arbetet mot penningtvätt, men de stoppades av högsta ledningen. (SvD-lör)

FI-STOPP 2. Finansinspektionens experter hittade stora hål i SEB:s och Swedbanks skyddsnät mot penningtvätt och finansiering av penningtvätt och ville utdöma böter eller varning. FI:s ledning lade locket på. (SvD-mån)

FLER VAPEN. Militär kapacitet byggs ut och efterfrågan på vapen och annan militär utrustning väntas öka. USA och Ryssland driver på. (SvD-mån)

LÄMNAR BETTING. Carnegie fonder vill inte längre investera i betting och casino-bolagen. Följer därmed Handelsbankens beslut som anser att branschen har en negativ samhällseffekt. (Di-lör)

FÄRRE NOTERINGAR. Det andra halvåret ser ut att ge färre börsnoteringar på grund av ökad turbulens på börsen. Inget bolag har noterats under andra halvåret på Stockholms huvudlista. (Di-mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -