Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Scandic Hotels, fordonsunderleverantören Sintercast och återförsäljaren Ferronordic Machines får köpråd. Avvakta däremot Net Gaming, Opus, Strax och Concordia.

Det är råden i det nya numret av Börsveckan.

Scandic Hotels anser tidningen att man bör köpa trots osäkra konjunkturutsikter. Att hotellmarknaden växer och att det är en hög rabatt i aktien samt insiderköp lockar.

För Sintercast ger Börsveckan ett köpråd. Höga bruttomarginaler gör bolaget intressant inte minst nu när bolaget avser växa på nya marknader. Bolagets höga tillväxt väntas dock avta, inte minst på grund av handelskriget. Alltjämt är aktien ett bra val i kategorin cykliska bolag heter det.

Rörande Ferronordic Machines, som är återförsäljare av Volvo bygg- och anläggningsmaskiner i Ryssland, är intressant och bör köpas då tillväxtmöjligheterna är goda och värderingen är låg. Ryssland har ett behov av att rusta upp infrastruktur menar tidningen.

För Net Gaming ges rådet avvakta och Börsveckan framhåller istället Catena Media i affilliatebranschen. Kring Opus råder osäkerhet framförallt kring balansräkningen och rådet ges att avvakta. Även Strax och Concordia får rådet avvakta enligt tidningen.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -