Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs Köp Skanska, Enea och Eastnine. De rekommendationerna lämnar Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Skanska har sedan förra året gått svagt på börsen och en anledning är att bolaget brottas med problemprojekt i USA: det gäller dels bygget vid La Guardia-flygplatsen i New York, dels en motorväg i Florida. Sex kvartal i rad har Skanska tvingats göra nedskrivningar i USA-verksamheten.

I övrigt utvecklas bolaget väl och balansräkningen är stark. Därtill kan läggas att Skanska historiskt klarat finans- och fastighetskriser relativt väl med sin diversifierade struktur. Är svackan tillfällig vore det inte överraskande med en kurs på över 200 kronor på ett par års sikt, skriver Affärsvärlden och rekommenderar köp.

Programvarubolaget Enea övertygar och redovisade nyligen det sjuttonde kvartalet i rad med omsättningstillväxt. Samtidigt har bolaget blivit mindre beroende av enskilda produkter och kunder - men aktiemarknaden tycks ännu betrakta Enea som ett derivat på Ericsson. Utifrån Affärsvärldens prognoser för 2018 och 2019 är värderingen låg och riktkursen ett år framåt blir 134 kronor. Tidningen rekommenderar köp och ser god sannolikhet för en ännu större uppsida på sikt.

 

Baltiska fastighetsförvaltaren Eastnine, som tidigare hette East Capital Explorer och var ett investmentbolag, har satt målet att omvandla sin portfölj helt till baltiska fastigheter före slutet av 2020. De direktägda fastigheterna så här långt är fem kontor i Vilnius och Riga, som är huvudstäder i länder med tillväxt i EU:S toppskikt. Affärsvärlden upprepar sitt tidigare köpråd för Eastnine med riktkursen 120 kronor.

 

En analys av massatillverkaren Rottneros, med rekommendationen sälj, publicerades på onsdagen genom Affärsvärldens tjänst Analys+.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -