Heta Listan: Chans till revansch

Heta Listan Kasten fortsätter mellan hopp och förtvivlan. Mjuka besked från FED fick USA-börsen att inleda ett lyckorus. Vi laddar försiktigt med ett nytt affärsförslag och en möjligt positiv avslutning på det amerikanska börsåret.

Orosmomenten är lika många som förra veckan och december innehåller en rad makroekonomiska event som kan få börsen att skälva. Kan Trump dra tillbaks sitt hot om 25 procentiga tullar på kinesiskt tillverkade produkter redan till helgen vore det en trigger för ett lättnadsrally.

FED:s lugnande besked kring räntan fick de amerikanska börserna att stiga snabbt redan under onsdagen. Frågan är om amerikanska centralbanken uttalanden har en koppling till presidentens utspel i ett försök att lugna marknaden innan helgen.

Stockholmsbörsen studsade sen upp under torsdagsmorgonen men inte med samma kraft. Hemmavid är det fortsatt svår att hitta svenska affärsförslag som passar Heta Listans modell. Vidare nedgången efter en önskad rekyl upp är inte omöjligt.

Heta Listans enda aktiva affärsförslag, Waste Management, har återhämtat sig och handlas nära plus-minus-noll för oss. Nu laddar vi med en ny amerikansk kandidat som kan bli bra om den positiva rekylen har mer att ge. Aktien står nämligen inför ett möjligt tekniskt utbrott.

T-Mobile

Trigger 71,00 Stop loss 67,00

T-mobile är den tredje största mobiloperatören i USA efter Verizon och AT&T. Bolaget har tagit marknadsandelar mot konkurrenterna genom att erbjuda kraftiga rabatter och förbättra service. I tredje kvartalet adderade bolaget 774 000 nya månadsprenumeranter, väntat var 617 00 stycken enligt analytikerna som följer bolaget.

Ett möjligt samgående med Softbank-ägda konkurrenten Sprint ligger på bordet och aktien har stigit högre efter signaler om att affären sannolikt kan gå i lås. Blir affären av tror Morningstar att det finns en fin uppsida i aktien.

Går affären igenom minskar antalet telekom-giganter i USA från fyra till tre. Men samgåendet förväntas mötta en del motstånd hos myndigheterna. Samgåendet har varit på tapeten under många år men ser nu alltså ut att kunna närma sig ett avgörande.

Tillsammans skulle den nya mobiloperatören (som skulle kallas T-mobile) få 126 miljoner kunder, vilket skulle föra dem närmare Verizon med 150 miljoner kunder och AT&T med 141 miljoner kunder.

Förväntningarna vilar på ett möjligt samgående i andra kvartalet 2019, enligt Digital Trends. Skulle det bli av kan större satsningar på utrullningen av ett nytt 5G-nät bli verklighet.

Även utan Sprint växer T-mobile. Factset-prognosen rymmer en tillväxt i antalet abonnenter kring 10 procent under 2019 och en intäktsökning på 5 procent mot året innan.

Vinsten per aktie väntas öka 38 procent i år och ytterligare 21 procent under 2019. Vilket ger T-mobile ett p/e-tal på 17 för 2019 och ett PEG-tal på 1,8.

Köp aktien om den bryter igenom 71,00 dollar. Sätt stopp vid 67,00 dollar.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -