Oljepriset pressade Oslobörsen

De nordiska börserna upplevde ännu en sur handelsdag på tisdagen. Oljepriset rasade med drygt 5 procent, vilket satte extra press på Oslobörsen. Samlingsindexet Vinx 30 var ned 2,1 procent till nivån 868.

OBX-indexet i Oslo backade 2,5 procent till 777. Oljeprisraset drog med sig flera bolag i sektorn där bland annat Subsea 7 tappade drygt 7 procent.

Equinor sjönk 2 procent och koncernchefen Eldar Sætre väntar sig fortsatta stora svängningar i oljepriset, sade han till TDN Direkt under tisdagen.

"Oljepriset har gått upp och ner och ligger inom det intervall vi förutspått baserat på utbud, efterfrågan och lagersituationen i världen, så det är den volatilitet vi förväntar oss", sade han.

Fraktbolaget Golden Ocean Group kom med en positiv kvartalsrapport, vilket inte återspeglades på akten som tappade 6,8 procent i det sura börsklimatet.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index sjönk 1,6 procent till 1.012. Banker utvecklades svagt överlag i Europa och i Köpenhamn rycktes både Danske Bank och Jyske Bank med i fallet.

Ett av få bolag mot strömmen var Genmab som steg 4,5 procent efter att ha offentliggjort positiva uppgifter från en läkemedelsstudie.

OMXH25-indexet i Helsingfors tappade 1,7 procent till 3.832. Ståltillverkaren Outokumpu sjönk 5,5 procent under bolagets kapitalmarknadsdag. Detta trots positiva uttalanden från vd:n Roeland Baan som menade att bolaget har alla möjligheter att nå sina finansiella mål för 2020.

Exane BNP Paribas har inlett bevakning av Stora Enso med rekommendationen outperform och riktkursen 16:50 euro. Aktien stängde ned 1,2 procent till 12:06 euro.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -