Budfester, goda fjälltider och FI:s boförsvar

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas nyheter i ett svep.

FI-FÖRSVAR. Finansinspektionens chef Erik Thedéen skriver att det är högre bostadspriser som mest missgynnat de unga, de som söker större bostad och de som behöver flytta till en dyrare ort, inte amorteringskravet. (DN Debatt sön)

SBAB HÅLLER EJ MED. SBAB:s vd Klas Danielsson anser att FI:s regler låser in bokunder. Sedan det skärpta amorteringskravet infördes har antalet månatliga bolåneansökningar hos SBAB minskat väsentligt, enligt honom. (DI Debatt mån)

BORÅDET. Dagens Industris Bostadsråd efterlyser snabba reformer på bostadsmarknaden för att undvika nya kriser. Två mindre räntehöjningar från Riksbanken blir inte början på ett ras, men politikerna måste agera snart. (DI mån)

FÖRÄLDRAFÖRSÄKRINGEN. Tre moderata politiker föreslår att föräldraförsäkringen kortas till tolv månader och att ersättningen höjs. De vill också införa en karensdag vid vård av sjukt barn. (DN Debatt lör)

L-KRAV. Nio tunga lokalpolitiker i Skåne vill att Liberalernas riksdagsgrupp måste slå fast att det inte finns förutsättningar att ena Socialdemokraterna och Liberalerna i en regering. Partiledaren jan Björklund måste snarast meddela att L inte släpper fram Stefan Löfven som statsminister. (DI Debatt lör)

BUDFEST? Tre branscher ser ut att locka till affärer på börsen den närmaste tiden: vård, spel och finans. (SvD mån)

GODA TIDER I FJÄLLEN. Ett gott bokningsläge, investeringar och prishöjningar pekar mot en rekordsäsong för de svenska skidanläggningarna. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -