Pundet faller tungt efter Brexitavhopp

Valuta Brittiska pund faller kraftigt på torsdagsförmiddagen efter att brexitminister Dominic Raab meddelat att han avgår som ett resultat av det avtal för det brittiska EU-utträdet som presenterades på onsdagskvällen.

"I dag har jag avgått som brexitminister", skrev Dominic Raab i ett Twitterinlägg. "Jag kan inte med gott samvete stödja villkoren som föreslås i vårt avtal".

Redan tidigare på torsdagen meddelade ministern för Nordirland, Shaileh Vara, att han avgår, och regeringspartnern DUP signalerar att man "självklart" kommer att rösta nej till premiärminister Theresa Mays brexitavtal. Oppositionspartiet Labour har vidare flaggat för att man sannolikt inte kommer att stödja avtalet.

Senare kom också besked om att ytterligare en minister, Esther McVey, lämnar sin post på grund av brexitavtalet.

Brexitavtalet ser därmed ut att hänga löst samtidigt som premiärminister Theresa May balanserar på slak lina när kritiker i parlamentet laddar för en misstroendeomröstning mot henne.

Den brittiska valutan fick inte heller något stöd av data som visade att detaljhandeln sjönk 0,5 procent i oktober jämfört med september, i stället för en väntad ökning med 0,2 procent.

Pundet har backat till 1:2777 mot dollarn som lägst, från en högstanotering på 1:3030 på torsdagsmorgonen. Brittiska statspappersräntor sjunker samtidigt 9-14 punkter på torsdagsförmiddagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -