Ågerup minskar i Hansa Medical

Börs Hansa Medical största ägare Nexttobe sålde en stor del av sitt innehav i samband med att bolaget genomförde en riktad emission under tisdagskvällen.

 Nexttobe, ett riskkapitalbolag som kontrolleras av Bengt Ågerup, sålde 888.382 aktier till samma pris i den riktade emission, det vill säga 255 kronor och det motsvarade en rabatt om 5,6 procent.

Efter försäljningen äger Nexttobe nästan 5,8 miljoner aktier i bolaget, motsvarande 14,4 procent av det totala antalet stamaktier i Hansa Medical. Före transaktionen var ägarandelen 17,1 procent.

Nexttobe har ingått lock-up avtal under en period som upphör 120 dagar efter nyemissionen.

 Den riktade emission som Hansa Medical aviserade efter börsstängning på tisdagen genomfördes till en teckningskurs om 255 kronor per aktie.

Aktien stängde 270 kronor på tisdagen. Rabatten blev därmed 5,6 procent. Bolaget kommer att tillföras 453 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

"Emissionen övertecknades påtagligt till följd av stor efterfrågan från amerikanska, brittiska, schweiziska och svenska institutionella investerare såsom Consonance Capital, Redmile Group, Polar Capital och HBM Partners", skriver bolaget.

Kapitaltillskottet ska användas för att påskynda förberedelserna för kommersialisering av imlifidase vid njurtransplantation och för fortsatt utveckling av bolagets befintliga utvecklingsportfölj, heter det i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -