Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Autoliv och Cellavision finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Pareto Securities inleder bevakningen av Cellavision med rekommendationen sälj. Riktkursen är 230 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 271:60 kronor på måndagen.

Pareto Securities inleder bevakningen av Boule Diagnostics med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 79 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 59:31 kronor på måndagen.

Morgan Stanley sänker riktkursen för Autoliv till 100 dollar, motsvarande cirka 912 kronor, från tidigare 110 dollar. Rekommendationen övervikt upprepas.

"Storleken på fordonsunderleverantörernas marginalnedgångar var den största överraskningen under det tredje kvartalet", skriver Morgan Stanleys analytiker i en ny sektoruppdatering, där det konstateras att den typ av marginalras som branschen genomgått är historiskt sett ovanliga, men att de har förekommit tidigare.

Fordonsproduktionen under det kommande halvåret är tveklöst nyckeln till underleverantörernas vinstutveckling, menar investmentbanken.

"Om den globala bilproduktionen återvänder till en tillväxt om 1 procent för 2019 tror vi att det finns goda historiska prejudikat för en marginalåterhämtning", skriver analytikerna, vars sektorfavoriter är just Autoliv och Continental.

Autolivs depåbevis stängde till kursen 743:60 kronor på Stockholmsbörsen på måndagen, medan aktien slutade dagen på 80:83 dollar i New York.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -