Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs Affärsvärlden köpstämplar Bahnhof och Zalaris i det senaste numret. Samtidigt får Alfa Laval rekommendationen vänta medan sälj rekommenderas för Bonäsudden, Logistri och Västsvensk Logistik.

Köp rekommenderas för internetleverantören Bahnhof, en rekommendation som blev känd via Affärsvärldens analystjänst Analys+ tidigare under onsdagen. Aktien är inget fynd, men tillväxten fortsätter att imponera, resonerar tidningen i analysen.

Köp rekommenderas även för norska outsourcingbolaget Zalaris. Bolaget dras med lönsamhetsbekymmer men Affärsvärlden rekommenderar att på nuvarande nivåer att ta rygg på insynspersoner som handlar aktien. Tidningen belyser ett antal faktorer som gav upphov till röda siffror på sista raden i den senaste rapporten, bland annat att konsultverksamheten blivit större i och med förvärv och integrationen av dessa har skapat en del engångskostnader.

"Grundaren, vd:n och huvudägaren Hans-Petter Mellerud är tydlig med att det svaga kvartalet handlar om en tillfällig svacka. Efter rapporten passade han tillsammans med åtta andra insynspersoner, däribland ett par styrelseledamöter, på att öka sina innehav med köp för totalt cirka 9 miljoner norska kronor", skriver tidningen.

För Alfa Lavals vidkommande blir rekommendationen att vänta. Affärsvärlden skriver att bolaget är i "fin form" men verkar missa ett av koncernens viktigaste mål - att växa genom förvärv. Tidningen spår vidare att aktien inte kan stiga ytterligare.

"En ny storaffär är av allt att döma redan inräknad i kursen. Aktien handlas till multiplar (p/e-tal) kring 21 och 19 för vinsterna i år och nästa år. Det är i nivå med andra premiumvärderade verkstadsbolag och i nivå med bolagets historiska värdering", heter det i analysen.

Tidningen lyfter samtidigt ett varningens finger för enfastighetsbolag generellt och rekommenderar att sälja Bonäsudden, Logistri och Västsvensk Logistik.

"Att ha jaga den här passiva bolagsgruppen till premier är att vara förblindad av kortsiktiga kuponger", skriver Affärsvärlden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -