Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Oriflame och Sandvik finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 191 från 180 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Efter försvarsföretaget Saabs delårsrapport på tisdagen som ackompanjerades av ett nyemissionsbesked på 6 miljarder kronor sänker Nordea sin riktkurs på aktien från 500 till 450 kronor.

Det framgår av en analys där Nordea justerar ned sina prognoser för Saabs rörelsevinst för åren 2019-2020 med 5-6 procent ned anledning av att resultatet för det tredje kvartalet var svagare än väntat.

Nordea upprepar dock sin köprekommendation med hänvisning till att banken ser omfattande möjligheter. Saab-aktien föll 16 procent på tisdagen och är nu billigare, konstaterar banken.

Att Saabs balansräkning nu stärks kan antyda att företaget går fram i viktiga upphandlingar, samtidigt som den amerikanska skolflygplansaffären ökar Saabs marknadsmöjligheter, resonerar Nordea.

Nordea Markets sänker riktkursen för Oriflame till 200 kronor från 235 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Oriflame stängde på 212:40 kronor på tisdagen, och aktien har backat med nästan 25 procent de tre senaste månaderna.

Barclays Capital sänker riktkursen för Sandvik till 127 kronor från 140 kronor. Det skriver Reuters. Rekommendationen är undervikt.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -