Analytiker: Bevis på stabilitet

Börs Swedbanks redovisade bra siffor för det tredje kvartalet, vilka ger ett bevis på ett stabilt läge. Det framgår i analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Det var ett bra resultat, bland annat som en följd av låga kreditförluster", säger Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank, till Nyhetsbyrån Direkt och gör summeringen att "det ser stabilt ut" och att det bör ge visst stöd åt aktien.

Även Morgan Stanley påpekar att det justerade resultatet före kreditförluster var ett par procent bättre än väntat. Räntenettot var visserligen aningen klent medan provisionsnettot var bättre än förväntan, fortsätter investmentbanken som även pekar ut en stark kapitalposition.

"Sammantaget är det en solid läsning i och med den höga kapitalkvoten och den lite bättre justerade vinsten, vilket vi bedömer kommer att styra den initiala reaktionen, trots ett lite mjuknande räntenetto och fortsatt överhängande oro för brister i arbetet för att förhindra penningtvätt", skriver Morgan Stanley.

Citi klassar den underliggande vinsten som 3 procent starkare än förväntat, hjälpt av det bättre provisionsnettot än väntat.

"Vi bedömer att detta var bra siffror med provisionsnettot (särskilt kapitalförvaltningsinflödena) som den främsta positiva delen", anser Citi som tror på mindre uppjusteringar i konsensusestimaten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -