Aktierna med köp och säljsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler i en av höstens bästa aktier, medan det pekar fortsatt nedåt för en klassiker.

OMX Stockholm PI brutit en stigande trendkanal och reagerat kraftigt ned. Ännu har ingen långsiktig säljsignal utlösts och stöd finns från bottnar mellan 546 och 562 punkter.

Volymbalans och RSI är svagt negativa. Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex (optimistindex) antyder att det råder övervikt av pessimister på marknaden just nu.

Köpandelen bland insynspersoner den senaste veckan ligger på 93 procent, vilket högre än köpandelen de senaste tolv månaderna som är 74 procent. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken för börsen. Många insynspersoner är dock begränsade att handla aktier inför kommande delårsrapporter vilket medför att antalet köp är relativt få på veckobasis.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

 

 

Elanders har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt. Det ger enligt Investtechs statistik bättre utsikter för uppgång eftersom dessa aktier i genomsnitt stigit i linje med marknaden under kommande månader, medan genomsnittsutvecklingen för aktier inne i fallande trendkanler motsvarar en underavkastning på cirka två procentenheter.

Fredagens rapport följdes av ökat köptrycket och en slutkurs över 87 kronor vilket var en köpsignal. Vid attacker nedåt finns stöd ned till cirka 80 kronor som kan begränsa nedsidan. Om aktien fortsätter att stiga på hög volym och falla på låg volym, kan rekyler ned mot stöden öppna upp för bättre ingångskurser sett till risk reward.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

 

 

 

Husqvarna bröt golvet i den fallande trendkanalen på medellång sikt i samband med att bolaget presenterade en delårsrapport under fredagen. Trendbrottet signalerar högre nedgångstakt, enligt Investtechs statistik.

Hög volym på nedgången och negativ volymbalans – den senaste månaden har aktien fallit på dagar då omsättningen varit hög och stigit då omsättningen varit låg – är ett kortsiktigt svaghetstecken.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -