Räntan, Saudihoten och bostadsavhoppen

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas nyheter från helgen och i morse i ett svep,

HÖJ RÄNTAN. Resursutnyttjandet är högt, konjunkturen stark och inflationen över målet så räntan bör höjas omgående med 25 punkter enligt DI:s skuggdirektion. (DI mån)

SKATTEVÄXLING. Miljöpartiet erbjuder Centern och Liberalerna att sänka både värnskatten och företagsskatten i utbyte mot höjda miljöskatter. (DN lör)

BLEK BUDGET. Övergångsregeringen kan tvingas lägga fram en begränsad budget där många vallöften behöver strykas. Sverigedemokraterna öppnar för att rösta på en eventuell moderat budgetmotion. (DN-SvD lör-mån)

STABIL OPINION. Inte ens ett extraval skulle underlätta den svåra regeringsbildningen då väljarkåren fortsatt är lika splittrad som på valdagen, enligt en Sifomätning. (SvD lör)

LO-HOT. LO har pumpat in mycket pengar i Socialdemokraternas valkassa och det stödet hotar S planer på en mittenregering. (DI mån)

TYSKT HOT. Tysklands förbundskansler Angela Merkel hotar att stoppa vapenexporten till Saudiarabien på grund av agerandet i samband med mordet på journalisten Jamal Khashoggi. (DN mån)

AKTIV UPPHANDLING. Flera EU-länder använder den offentliga upphandlingen som ett arbetsmarknadsinstrument, och det skulle kunna göras även i Sverige enligt generaldirektörerna Inger Ek och Mikael Sjöberg. (DN sön)

TRUMP DRAR SIG UR. Trumpregeringen upphäver ett 30-årigt kärnvapenavtal med Ryssland, ett tecken på att Trumps relation med Putin har begränsad effekt på världens stabilitet. (DN mån)

OSLAGBART PRIS. Med ett oslagbart lågt pris lyckades Saab och Boeing ro hem ordern på skolflygplan från amerikanska flygvapnet. (SvD lör)

INDUSTRIKLENOD KAN SÄLJAS. Dellnerkoncernens bolag Dellner Couplers, som tillverkar delar till tåg kan säljas eller noteras i en mångmiljardaffär. (DI mån)

HOPPAR AV. Det är troligen tusentals privatpersoner som försöker hoppas av nyproduktioner och advokater och jurister är överlastade av frågor. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -