Ericsson långt över förväntan

Q3 Telekombolaget Ericssons justerade rörelseresultat blev 3,8 miljarder kronor för det tredje kvartalet 2018.

Genomsnittet av 19 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 2,41 miljarder kronor.

Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 7,0 procent, mot snittestimatet om 4,8 procent, och den justerade bruttomarginalen var 36,9 procent. Analytikernas snittestimat var en bruttomarginal på 36,2 procent.

Det rapporterade rörelseresultat, inklusive engångsposter, blev 3,2 miljarder kronor, mot snittestimatet 0,84 miljarder kronor.

Försäljningen uppgick till 53,8 miljarder kronor för perioden. Här låg snittestimatet enligt Infront Data på 49,8 miljarder kronor.

 Telekombolaget Ericsson står fast vid sin bedömning om att marknaden för mobilsystem, inom Radio Access Network (RAN), minskar med 2 procent helåret 2018.

RAN-marknaden väntas visa en 2-procentig genomsnittlig årlig tillväxttakt för åren 2017-2022, enligt Ericsson och även detta är en upprepning.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -