ABB förbereder avknoppning

Börs ABB jobbar med rådgivare för att förbereda en avknoppning av sin kraftnätsdivision, Power Grids. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till uppgifter från flera anonyma, insatta källor.

ABB har enligt uppgifterna anlitat Credit Suisse och Dyal, en mindre rådgivningsfirma grundad av den före detta Goldman Sachs-medarbetaren Gordon Dyal, gällande en försäljning eller en avknoppning av divisionen. ABB har jobbat med dessa två rådgivare tidigare, men takten i deras arbete gällande Power Grids har nu skruvats upp, skriver Bloomberg.

Styrelsen i ABB kommer troligen före årsskiftet ta ett beslut om huruvida en transaktion ska genomföras eller inte. Det kan bli så att ABB väljer att behålla vissa delar av Power Grids, och säljer andra, enligt källorna. Hela divisionen sägs i Bloombergs artikel vara värd mer än 10 miljarder dollar.

ABB:s styrelse och ledning har de senaste åren fått ta emot tydliga önskemål om en förenkling i bolagets struktur, inte minst från Christer Gardell-ledda Cevian Capital. I slutet av augusti uppgav Bloomberg News, med hänvisning till nyhetsbyråns källor, att ABB börjat överväga en avknoppning av Power Grids.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -