DNB: Köpläge i Leovegas efter fallet

Börs Att mobilspelsoperatören Leovegas aktie halverats sedan kurstoppen i början av året och konsensusförväntningarna därmed blivit mer realistiska gör att spelaktien är väl värd att köpa.

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om redan på måndagskvällen.

"Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna" skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

DNB Markets förväntar sig att mobilspelsbolaget kommer att ta ytterligare marknadsandelar framöver samt att det är väl förberett inför den rådande trenden med omreglerade spelmarknader. Under 2020 bedömer banken att runt 75 procent av Leo Vegas intäkter kommer från reglerade marknader.

På förvärvsfronten väntar sig analyshuset att speloperatören kommer att fortsätta att köpa fler bolag. Dessutom skulle Leo Vegas självt kunna bli uppköpt av exempelvis en brittisk operatör som på allvar vill ta klivet in på den svenska marknaden som omregleras vid årsskiftet.

Graf: Leo Vegas aktie hittills i år.

image

Källa: Infront.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -