Trump: Kina större problem än Ryssland

"Politik" USA:s president Donald Trump varnade på söndagen Kina för nya tullar och anser att Kinas inblandning i amerikansk politik är ett större problem än Rysslands inblandning i valet 2016.

I en intervju i CBS-programmet "60 Minutes" fick en frågan om han vill trycka in Kinas ekonomi i depression, och svarade "nej" innan han jämförde nedgångarna på landets aktiemarknader med aktiekraschen i USA 1929.

"Jag vill att de ska förhandla fram ett rättvist avtal med oss. Jag vill att de ska öppna sina marknader precis som våra marknader är öppna", sade han och tillade att mer tullar "kan" vara en del av mixen.

Hittills har USA infört tullar på varor från Kina till ett värde av 250 miljarder dollar, men hotat införa tullar på i stort sett all import från Kina.

På frågor om relationen med Rysslands president Vladimir Putin och inblandningen i valet 2016 valde han att fokusera på Kina.

"Kina har också blandat sig i. Och jag tror ärligt talat att Kina är ett större problem", sade han utan att utveckla detta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -