DI: Tillväxtbolaget Dustin är köpvärt

Börs It-återförsäljaren Dustin får en köprekommendation i Di:s veckans aktie. Tidningen menar att en strukturellt växande marknad, goda förvärvschanser, aktiv ledning och ambitiösa mål signalerar tillväxtbolag.

Bolaget, som verkar inom e-handel, har visat tillväxt sedan starten 1984 förutom under finanskrisåret men då försäljningen ändå ökade med 4 procent. Samtidigt visar bolaget upp en handelsmarginal på 4,9 procent ifjol, vilket ska jämföras med andra e-handlare som kämpar med lövtunna marginaler på under 3 procent heter det vidare.

Di lockas även av ett spännande förvärv i Nederländerna med möjligheter till kompletteringsförväv. Dock anses målsättningen om att nå 8 procents ökad försäljning för ambitiöst och här räknar tidningen istället med en omsättningsökning på 5 procent.

Rörelsemarginalmålet om 5-6 procent är mer underbyggt heter det och det kan bli bättre än så.

Att Dustin värderas till 20 gånger Di:s vinstprognos för det kommande året är en orsak av att börsen räknat in många av bolagets kvaliteter. Men när vinsten ökar med mer än 10 procent, oräknat förvärv, sjunker vinstvärderingen snabbt. Dessutom är direktavkastningen på 3,7 procent i år hyggligt menar Di.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -