De största förlorarna i USA

Börs De amerikanska börserna fortsätter falla under torsdagen. Förlorarna under gårdagens ras i USA drabbade främst lyx- och teknikaktier. Sedan årsskiftet är merparten av förlorarna dock fortfarande kraftigt upp.

Under onsdagen rasade de amerikanska börserna. Nasdaqbörsen föll med 4,1 procent och Dow Jones föll 3,2 procent.

Nedgången i USA kan delvis förklaras av stigande amerikanska realräntor, vilket gör att en del investerare skiftar från aktier till obligationer.

Det finns också en stigande oro för att handelskriget mellan USA och Kina kommer att leda till en betydande nedgång i världsekonomin.

Under eftermiddagen kom nya KPI priser från USA som visade att konsumentpriserna steg 0,1 procent i september, jämfört med månaden före. Uppgången jämfört med samma månad i fjol är 2,3 procent.

Uppgången var lägre än analytikerna väntat sig. I genomsnitt fanns en förväntan att KPI skulle ha stigit 0,2 procent och 2,4 procent jämfört med samma månad förra året. Siffrorna tolkades initialt positivt av marknaden.

Under gårdagens ras var det främst teknikaktierna som föll kraftigt. E-handelsjätten Amazon var ner med drygt 6 procent.

Bland förlorarna på Dow Jones var det dock sportföretaget Nike som föll mest med en nedgång på nära 7 procent. Sedan årsskiftet är Nikeaktien dock upp 20 procent.

Näst svagast på Dow var Microsoft som föll med 5,4 procent. Sedan årsskiftet är aktien fortfarande upp 24 procent.

På det bredare indexet S&P 500 var det juvelerarföretag Tiffany som föll mest med en nedgång på drygt 10 procent. Bakom den kraftiga nedgången låg framför allt oro för vikande försäljning i Asien. Generellt sett har lyxaktierna haft det extra tufft under den här nedgången.

Gårdagens nedgång till trots är Tiffanys aktie fortfarande upp drygt 6 procent sedan årsskiftet.  

Tufft var det också för mikrobloggen Twitter, vars aktie rasade 8,5 procent.

På teknikbörsen Nasdaq var gårdagens värst för streamingtjänsten Netflix som föll handlöst med en nedgång på drygt 8 procent under gårdagen. Netflixaktien är dock upp nära 70 procent sedan årsskiftet.

Nedgången var även stor för välkända halvledarbolaget Nvidia som föll med 7,5 procent. Nvidiaaktien är upp 27 procent sedan årsskiftet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -