Därför sätter Carnegie köp på G5

Börs G5 Entertainment har ett exceptionellt tillväxtfacit och den mest sannolika utvecklingen är en solid utveckling även under 2019, enligt Carnegie.

Det skriver Carnegie i en analys där bevakning av G5 inleds med en köprekommendation och riktkursen 340 kronor, en initiering Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagen.

Investmentbankens kassaflödesbaserade värderingsmodell ger ett rimligt värde på 279-467 kronor, givet en försäljningstillväxt på 8-12 procent och en ebitda-marginal på 8-16 procent 2021-2028.

"Vi har imponerats av bolagets starka försäljningstillväxt och den gradvisa marginalförbättringen. G5 har ett exceptionellt facit med en årlig genomsnittlig tillväxt (CAGR) på 75 procent 2009-2017", skriver Carnegie och pekar bland annat på att G5 ökat sina kostnader för användarförvärv, det vill säga marknadsföringskostnad för att rekrytera nya användare, och samtidigt lyckats förbättra marginalerna.

G5 har haft en svag kursutveckling på börsen med ett tapp på närmare 40 procent de senaste tre månaderna. Carnegie räknar med att det tredje kvartalet (som redovisas i början av november) kommer bjuda på en sekventiell försäljningsnedgång. Detta skedde senast i det tredje kvartalet i fjol, något som då visade sig erbjuda ett bra köptillfälle, resonerar investmentbanken.

G5 är en få aktier på plus på torsdagens Stockholmbörsen med en uppgång på 0,6 procent till drygt 271 kronor kring klockan 11.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -