Aktierna med köpsignaler - och en sälj

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler i två aktier, men en tidigare kursraket får säljsignaler.

Efter de senaste dagarnas kursnedgång har OMX Stockholm PI brutit den stigande trendkanalen på medellång sikt vilket i första hand är en signal om svagare stigningstakt eller en mer horisontell kursutveckling. Fortfarande är den långsiktiga trendbilden uppåtgående.

Motståndet kring 618 punkter har förstärkts men samtidigt är omsättningen på dessa nivåer är betydligt lägre än omsättningen kring stödnivåerna, som i första skedet återfinns mellan 585–595 punkter, vilket antyder att stödet är starkare. Nu utmanas stödet vilket kan bromsa in nedgångstakten och möjligen ge reaktioner uppåt.

Volymbalans och RSI är på neutrala nivåer. Däremot antyder Investtechs kortsiktiga hausseindex (optimistindex) att det råder övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare, medan det är jämvikt av optimister och pessimister på lång sikt.

Köpandelen bland insynspersoner den senaste veckan ligger på 69 procent, således har drygt två av tre insynsaffärer varit köp. Detta är något lägre än genomsnittet för de senaste tolv månaderna som är 74 procent. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken för börsen.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

Bergman & Beving återfinns nära golvet i stigande trendkanaler på både kort och medellång sikt. Isolerat ger trendkanalerna goda utsikter för fortsatt positiv kursutveckling enligt Investtechs statistik. Närheten till trendgolvet antyder att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs. Dessutom finns horisontella stöd ned till cirka 90 kronor som kan begränsa nedsidan.

Positiv insiderhandel är ett sundhetstecken som kan öka köptrycket hos investerare inför rapporten den 25 oktober.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Tieto har fallit ned till golvet av en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta antyder att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs då uppsidan sett från trendkanalen är relativt stor i förhållande till nedsidan. Samtidigt ökar också risken för ett trendbrott vilket enligt Investtechs forskning försämrar utsikterna för kursuppgång.

Bottnar vid 266 och vid 272 kronor utgör horisontella stöd vilket också kan bidra till ökat köptryck. En slutkurs under den nedre stödnivån kan användas som stop loss för att begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

 

Storytel B ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket antyder att pessimismen varit tilltagande sedan en tid tillbaka. Trendkanalen ger svaga utsikter för kursuppgång under kommande månader enligt Investtechs forskning. Samtidigt har stödet vid 120 kronor brutits vilket är negativt och öppnar upp för ytterligare kursnedgång. Fortfarande kan det kortsiktiga stödet vid 117 kronor begränsa nedsidan vilket håller upp rekommendationen något i dagsläget.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -