Stort prisfall på TV

Privatekonomi Priserna på tv sjunker kraftigt, vissa nyare modeller med så mycket som 70 procent. Det visar en färsk analys över prisutvecklingen på flera olika tv-modeller.

I våras, inför fotbolls-VM, lanserades mängder med nya tv-modeller eftersom det traditionellt brukar vara är en tidpunkt då många vill ha en ny tv.

Men efter VM-turneringen följde en värmebölja sällan skådad, vilket fick försäljningen att börja dala kraftigt. Det visar en analys av jämförelsesajten PriceRunner.

Faktum är att priserna på de elva mest populära modellerna har sjunkit med omkring 15 - 70 procent sedan lanseringen i våras till och med idag.

Källa: Pricerunner

Det är både LED och OLED-modeller som sjunkit, men främst de lite dyrare OLED-modellerna. Det kan löna sig att jämföra specifikationerna på skärmarna innan du väljer modell.

Många gånger så är det inte särskilt stor teknisk skillnad mellan årets och fjolårets modell, bortsett från en tydlig prisskillnad.

Ett exempel är LG:s populära modell, LG OLED55C8PLA, som fallit med 50 procent, från knappt 33 000 kronor i april till knappt 17 000 kronor i september. Se graf nedan. 

Och en annan av LG:s modeller, OLED55C7V, har sjunkit med hela 70 procent. 

Prisfall på elektronik är naturligt men enligt PriceRunner handlar det här om ovanligt stora prisfall.

Ett annat exempel är Samsungs modell UE75MU7005 som sjunkit 46 procent, från knappt 35 000 kronor till 18 750 kronor under samma period. 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -