Tre aktier med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler på tre aktier, bland annat en populär spelaktie. Och börsen är svagt postiv.

Investtechs algoritmer har efter fredagens slutkurs rankat en stigande trendkanal som dominerande i OMX Stockholm PI och även på lång sikt är trenden uppåtgående, men ännu har kursen inte passerat toppen kring 618 punkter. Om inledningen av veckan resulterar i fortsatt fallande kurser och stängning under 610 punkter skulle det leda till ett trendbrott och en förstärkning av motståndet. Volymbalans, RSI samt Investtechs optimistindex är alla neutrala och ger i dagsläget inget understöd till trendbilden.

Omsättningen på dessa nivåer är betydligt lägre än omsättningen kring stödnivåerna, som i första skedet återfinns mellan 585–595 punkter, vilket antyder att stödet är klart starkare i relation till motståndet.

Köpandelen bland inynspersoner har minskat på vecko-basis och är här nere på 66 procent, således har cirka två av tre insynsaffärer varit köp. Detta är något lägre än genomsnittet för de senaste tolv månaderna som är 74 procent. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken för börsen.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

 

 

Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i OEM International B och aktien ligger i en stigande trendkanal på lång sikt. Nyligen utlöstes en köpsignal från en rektangelformation som tillsammans trendbilden och positiv volymutveckling ger goda utsikter för ytterligare kursuppgång enligt Investtechs statistik.

Måndagens slutkurs på 213 kronor innebär att kursen passerat toppen vid 210 kronor. Det saknas därmed horisontella motstånd över dagens kursnivå vilket kan underlätta för uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

 

CLX Communications AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kombinationen med positiv volymbalans och en köpsignal från en rektangelformation på medellång sikt ger goda utsikter för ytterligare kursuppgång. Bottnarna ned till cirka 100 kronor kombineras med hög handelsvolym vilket kan stärker de potentiella stöden här.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

 

Paradox Interactive AB har brutit golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Nedgången innebar också att kursen närmade sig stödet vid 137 kronor vilket fått köptrycket att tillta. Uppgång på hög volym senaste tre handelsdagarna indikerar att aggressiviteten hos köparna tilltagit markant. Volymbalansen är också positiv vilket enligt Investtechs statistik ger goda utsikter för ytterligare kursuppgång.

Närheten till stödet och flera bottnar kring 150 kronor samt avståndet till nästa motstånd på medellång sikt indikerar att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -