Heta Listan tror på spelutvecklare

Heta Listan Datorspel har varit hett på börsen länge. För en aktör väntar ett spelsläpp i slutet på oktober och bolagets aktie kan stå inför ett utbrott.

Höjda stop loss-nivåer har rört till på listan. Det innebär att vi lämnat affärsförslagen Intuit (21,1 procent), Square (13,3 procent) och Leröy Seafood (-1,5 procent) bakom oss.

Men igår överraskade Square på nytt. Nu inkluderar bolaget lönehantering i sin app. En tjänst som funnit i deras online-erbjudandet sedan 2015. Det ryktas också om att bolaget är på väg att lansera egna spar- och investeringsprodukter.

Square-aktien tog en tvär vändning och rusade mer än 10 procent och till en ny rekordhögstanivå. Därför måste vi våga ändra vårt tidigare beslut att lämna aktien.

Aktien hör fortfarande hemma på Heta Listan. Detta innebär rent praktiskt att ett nytt affärsförslag startas från en högre ingångskurs (95,20 dollar). Vinsten på 13 procent från det tidigare affärsförslaget bokförs som en avslutad affär.

Det samma gäller för Intuit. Det blir lite hattigt men aktien ser ut att redan bottnat inom den stigande trenden. Så även Intuit-aktien får ytterligare en chans. Den nya ingångskursen blir 211,96 dollar. Och det tidigare affärsförslaget bokförs med en vinst på 21 procent.

Sedan sist har Heta listan adderat Ambea, som var förra veckans lite udda kandidat. Ingen raketstart där. Aktien har backat 2 procent sen vi tog in den.

Mer positivt är att Alfa Laval tillsynens laddar för ett utbrott uppåt. Affärsförslaget har avkastat 3 procent hittills.

Take-Two Interactive

Trigger 137,00 Stop loss: 130,00

Datorspelsutvecklaren Take-two Interactive ligger bakom bland annat spelsuccén Grand Theft Auto V, som sålt i mer än 100 miljoner exemplar.

Om en dryg månad släpps Red Dead Redemption 2, vilket väntas bli tillväxtmotorn framöver. Därutöver står bolaget bakom bland annat spel som Max Payne och Manhunt.

I ett pengar- och ören-perspektiv väntas bolaget också fortsätta leverera. I det brutna räkenskapsåret 2018/19 väntas en omsättningstillväxt på 40 procent.

Mest intressant är att intäkterna från digitala kanaler antas växa med 25 procent. Och de återkommande intäkterna från de digitala kanalerna väntas stiga över 1,1 miljard dollar under räkenskapsåret. Upp 11 procent från räkenskapsåret dessförinnan.

Under det senaste året har ledningen köpt tillbaka aktier för 308 miljoner dollar, motsvarande 2,5 procent av det utestående aktiekapitalet, enligt The Motley Fool.

Bolagets CEO Strauss Zelnik är känd för att hålla hårdare i slantarna än många andra amerikanska börs-vd:ar och därför tolkas återköpssignalen extra positivt – inför släppet av Red Dead Redemption 2.

Mycket av framgångarna som väntas är såklart inbakat i priset på aktien. Den handlas redan till p/e 26 på nästa räkenskapsår. PEG-talet är 1,5. Och det baseras på en ganska aggressiv ökning av vinsten per aktie, enligt Factset.

Rent tekniskt kan aktien stå inför ett utbrott på ovansidan och vi bevakar därför tidigare rekordnivåer.

Köp aktien om den stiger över 137,00 dollar och sätt stopp vid 130,00 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -