Il Sole: Deutsche Bank går mot jätteemission

Bank Den tyska storbanken Deutsche Bank kan komma att genomföra en större kapitalanskaffning. Det skriver italienska Il Sole enligt Bloomberg News.

Kapitalanskaffningen skulle vara större än de 13 miljarder euro som Unicredit drog in genom en nyemission i fjol, enligt uppgifterna.

Deutsche skulle kunna komma att dra in kapital inför en eventuell sammanslagning med Commerzbank. Därutöver skulle medel kunna komma att användas för att stänga derivatkontrakt som den tidigare ledningen ligger bakom, enligt uppgifterna.

På senare tid har det i flera tidningar, såväl tyska som ledande internationella affärsmedier, framkommit att den tyska regeringen gärna ser en sammanslagning av Deutsche och Commerzbank för att säkerställa en stark inhemsk bank.

Deutsche Banks vd Christian Sewing sade vid ett evenemang i Berlin på måndagen att banken kan komma att överväga möjliga affärer efter att den förbättrat lönsamheten.

"Vi har en väldigt tydlig plan om att fortsätta vara en global bank men vi behöver nu att arbeta för att förbättra lönsamheten. Denna lönsamhet ska visa sig under kommande 18 månader. Om det sker kan vi börja tala om andra saker", sade han enligt Bloomberg News.

Problemen med att få till en bankunion inom EU ska enligt medieuppgifter ha bidragit till att tyska politiker föredrar en sammanslagning av de två tyska storbankerna snarare än någon affär som involverar någon annan europeisk bank.

I spåren av finanskrisen äger den tyska staten 15 procent av Commerzbank. För ett år sedan förekom uppgifter om att Unicredit uppvaktat den tyska staten med anledning av att den italienska banken var intresserad av en sammanslagning med Commerzbank. Även franska BNP Paribas uppgavs då vara en möjlig sammanslagningspartner till Commerzbank.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -