Dagens nya aktierekar

Börs SSAB och Climeon finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Pareto Securities sänker riktkursen för oljeprospekteringsbolaget Africa Energy till 2:40 kronor från 3:00 kronor och upprepar samtidigt rekommendationen köp.

Det framgår av en analys efter måndagens besked om torrborrning utanför den namibiska kusten i brunnen Cormorant-1. Analyshuset menar att det är för tidigt att helt skriva av den licens där borrningen ägde rum, PEL 37, då fler borrningar kan komma att ske trots måndagens motgång. Nu riktas i stället uppmärksamheten mot Sydafrika där en prospekteringsborrning är tänkt att påbörjas i december.

Vid 10.40-tiden på tisdagen handlades Africa Energy-aktien till 1:40 kronor.

UBS återupptar bevakning av skogskoncernen Stora Enso med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 19 euro, motsvarande cirka 196 kronor. Det rapporterar Bloomberg News. Stora Enso handlades vid 9.30-tiden på tisdagen till drygt 170 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med 0,7 procent för dagen.

Pareto Securities höjer sin riktkurs på cleantechbolaget Climeon från 54 till 80 kronor med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys på tisdagen.

Under det senaste året har geotermi blivit det huvudsakliga marknadssegmentet för Climeon med strategiska order i flera länder. Pareto höjer därför sina försäljningsestimat för geotermi, men sänker sammantaget sina försäljningsprognoser för koncernen för 2018 och 2019 med hänvisning till långsammare försäljningsutveckling i andra segment.

"De förbättrade utsikterna inom geotermi får oss att höja, och minska risken, i försäljningsestimaten för 2020-2025 samt höja riktkursen till 80 kronor (54). Den höga värderingen relativt våra estimat för 2018-2019 innebär dock nedsiderisk i händelse av operationella bakslag eller ytterligare förseningar", pekar Pareto på i analysen.

Barclays Capital höjer riktkursen för Africa Oil till 13 kronor från 11 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg. Kursen i Africa Oil har stigit med 37 procent de tre senaste månaderna och aktien stängde på 10:74 kronor på måndagen.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Boliden till jämvikt från undervikt. Riktkursen sänks till 246 från 250 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Epiroc till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 109 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på strax över 100 kronor på måndagen.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för SSAB till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 56 från 54 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -