Kepler: Ericsson gör ett starkt Q3

Börs Ericsson väntas visa ett starkt tredje kvartal med en försäljningsökning på 4 procent för jämförbara enheter, skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Kepler Cheuvreux hänvisar till att nätverksmarknaden visar tecken på förbättring med en väntad uppgång på 4 procent andra halvåret, jämfört med en nedgång på 1 procent under första halvåret.

Ericsson gynnas också av positiva valutaeffekter de kommande kvartalen efter kronförsvagningen, påpekar Kepler Cheuvreux.

"Vi bedömer att intäkterna fortsätter att förbättras i fjärde kvartalet med en tillväxt på 6 procent för jämförbara enheter och vi ser en tillväxt på 0,5 procent 2019 och 2,5 procent 2020 där utrullningen av 5G motverkar lägre intäkter från digitala tjänster", skriver analysfirman.

I analysen höjs riktkursen för Ericsson till 71 kronor (65) och upprepar rekommendationen behåll, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Kepler Cheuvreux räknar med att Ericssons bruttomarginal minskar till 35,9 procent tredje kvartalet, jämfört med 36,7 procent undra andra kvartalet.

Tredje kvartalets rörelsemarginal väntas öka till 5,7 procent och förbättras till 8,5 procent fjärde kvartalet, enligt analysen.

Vid 10-tiden hade Ericssons B-aktie stigit med 1,1 procent till 78:44 kronor på Stockholmsbörsen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -