Bonusretur, fingaterea och högtryck i hälsobolag

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas viktigaste nyheter i ett svep.

L SVAG LÄNK? De fyra borgerliga ledarna har svårt att enas om hur de ska ta makten och risken är uppenbar att det borgerliga samarbetet slits isär. Liberalerna ses som Alliansens svaga länk, enligt källor till DI. (DI)

STÖDRÖSTER RÄDDADE MP. Enligt en mätning från Novus räddades Miljöpartiet kvar i riksdagen av stödröster. Två av fem röster på MP var stödröster, enligt mätningen. Kristdemokraterna klarade sig dock kvar i riksdagen utan stödröster. (Ekot)

M-SKOLA. Moderaterna måste kräva posten som utbildningsminister i nästa regering för att på allvar bana väg för en likvärdig skola med kunskap i fokus, enligt Benjamin Dousa, MUF-ordförande. (DN Debatt)

FÄRRE FATTIGA. Antalet extremt fattiga ligger på sin lägsta nivå sedan mätningarna infördes, enligt Världsbanken. Men utvecklingen har saktat ner vilket oroar experter. (SvD)

BONUSRETUR. Danske Banks styrelseordförande meddelar att banken kan komma att kräva tillbaka utbetalade bonusar till toppchefer. (SvD)

HÖGTRYCK FÖR HÄLSOBOLAG. Flera läkemedelsutvecklare har stigit brant i år och det är en fortsatt strid ström av bolag som är på väg till börsen. (DI)

INDIEN-ÖPPNING FÖR ERICSSON. Nu stänger även Indien ute de två Ericssonkonkurrenterna Huawei och ZTE från utbyggnaden av 5g. (DI)

REA PÅ FINGATAN. Hufvudstaden står och stampar trots att hyrorna stiger. Oroas man inte över de höga hyresläget kan man köpa aktien med en ansenlig substansrabatt. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -