Heta Listan tänker på omsorg

Heta Listan Laxbolag in, teknikbolag ut. Sedan låser vi in mer av vinsterna med nya högre stop loss-nivåer i fem affärsförslag. Veckans nya kandidat är lite udda för listan.

Sista rycket högre i Square-aktien gick snabbt och sedan dess konsoliderar aktien sen drygt en vecka på högre höjd. Den har tappat några procent från rekordnivån och för att låsa in vinsten höjer vi stop loss-nivån i affärsförslaget till 85,00 dollar.

Av samma anledning höjer vi stop loss-nivåerna i följande fyra affärsförslag, Intuit, Visa, Worldpay, American Express och Leröy Seafood. Detaljerna framgår av tabellen nedan.

USA-börsen är fortsatt mycket stark. Men senaste veckan har vi ändå sett en viss tillbakagång, om vi sen skulle få en något längre tid av konsolidering vill vi inte tappa på de vinster som marknaden givit oss. Därför har stopparna tajtas till ganska mycket. Också Stockholmsbörsen har kylts av lite efter rapportrusningarna som varit men humöret bedöms som fortsatt hyggligt gott.

Leröy Seafood var förra veckans kandidat. Aktien har kvalat in på listan och stigit 1 procent över ingångsnivån.

Red hat ryker från listan med kort varsel. Anledningen till det är mönstret i kursgrafen. Affärsförslaget grundades i ett utbrott över 150 dollars-nivån. Ett litet utbrott fick vi se. Men signalen visade sig falsk och aktien har fallit tillbaka under den stigande trendlinjen, vilket alltså istället ger en negativ signal

Vi kan mycket väl vara vid en vändpunkt redan här, på samma sätt som vi blev lurade på ovansidan i intervallet. Men bättre ta det säkra före det osäkra. Aktien finns kvar under vår bevakning för nya ansatser om läget förbättras.

Veckans kandidat är ett udda inslag på Heta Listan, som främst fokuserat på stigande trender hittills. Vårdbolaget i veckans affärsförslag ger signal om en positiv vändning efter en längre nedförsbacke.

Ambea

Trigger 86,00 Stop loss: 81,50

Ambea är ett av Nordens största vårdbolag. I företagsgruppen ryms stödboenden, bemanning inom vård och omsorg samt utbildning. Bolaget driver 500 enheter i Sverige och sysselsätter 15 000 personer.

Att ge vård är konjunkturstabil verksamhet och inträdesbarriärerna är höga för nya aktörer i Sverige. Demografiska trender talar för vårdgivarna då en åldrande världsbefolkning kräver allt mer omsorg högre upp i åldrarna.

Historiken som börsbolag är relativt kort och tiden i publikt ljus har varit allt annat än bekväm för aktieägarna. Det ständiga politiska hotet om vinstbegränsningar i välfärden har pressat hela sektorn.

Men vid noteringen förra våren steg aktien. Sen från toppen i juli 2017 och fram till våren 2018 nästan halverades bolagets börsvärde. Omkring skolavslutningen i år såg vi botten och sen dess är aktiepriset istället stigande.

Trendvändningen är intressant. Nyligen steg det korta medelvärdet MA50 igenom det långa medelvärdet MA200, vilket innebär att den tekniska analysen flaggar om ett gyllene kors.

Precis som aktiekursen har värderingen kommit ned sen toppnivåerna. Förr hösten värderas Ambea på faktisk vinst till p/e 29. På resultatet för de senaste rullande tolv månaderna har värderingen sjunkit till p/e 19.

Ambea växer, om än inte så det knakar. Omsättningen har ökat med 4 procent hittills i år och samtidigt har lönsamhet blivit bättre.

På ebita-nivå steg resultatet med 15 procent, men då ska man veta att resultatet i fjol påverkades en jämförelsestörande post på minus 32 Mkr. Det fria kassaflödet i första halvåret ökade till 300 Mkr från tidigare 104 Mkr.

Analytikerna är optimistiska. Den justerade vinsten per aktie väntas öka med 30 procent i år, ytterligare sen mellan 10–11 procent årligen 2019 och 2020.

Intäkterna väntas växa med mellan 5–8 procent, Factset. Detta innebär, om det blir verklighet, att värderingen på Ambea sjunkit till p/e 14 på nästa års resultat.

Köp aktien om den stiger över 86,00 kronor och sätt stopp vid 81,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -