Tre aktier med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i tre aktier, bland annat ett forskningsbolag och ett fastighetsbolag.

OMX Stockholm PI bröt marginellt taket i den närmast horisontella trendkanalen på meellång sikt. Detta indikerar att optimister nu dominerar vilket öppnar upp för positiv kursutveckling. Volymmönstret är dock ett svaghetstecken. Nedgångsdagarna kring månadsskiftet och i inledningen av september skedde på anmärkningsvärt hög volym. Investtechs volymbalans-indikator är negativ och är ett kortsiktigt svaghetstecken.

Investtechs hausse-index (optimismindex) indikerar att det är jämvikt av optimister och pessimister på både kort- och lång sikt.

Köpandelen bland inynspersoner föll avsevärt i inledningen av månaden men är nu tillbaka på nivåer kring 75 procent, vilket går i linje med andelen köp under de senaste 12 månaderna. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

NP3 Fastigheter AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar.

På kort sikt syns en positiv förändring i volumutvecklingen där uppgång skett på dagar med hög omsättning. Detta indikerar att aggressiviteten hos köparna tilltagit.

Insiderhandeln är positiv enligt Investtechs Insiderbarometer vilket ger stöd till trendbilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Hexpol B har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på lång sikt efter att aggressiva köpare pressat upp kursen. Detta indikerar att det skett ett positivt skifte i investerarnas inställning till bolagets ekonomiska utsikter. Kursen har nått en ny all time high och det saknas således horisontella motstånd över dagens kursnivå.

På medellång sikt finns stöd ned till 93 kronor som kombineras med relativt hög handelsvolym. Dessa kan mycket väl begränsa nedsidan vid attacker nedåt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Oncopeptides AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen tilltagit sedan en längre tid tillbaka. Trendbilden ger goda utsikter för kursuppgång under kommande månader.

Insiderhandeln är maximalt positiv enligt Investtechs insiderbarometer. Detta bland annat efter att styrelseledamot Per Wold-Olsen rapporterat förvärv till ett värde av drygt 1,1 miljoner kronor.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -