Tolv aktier med bara köprekar

Börs Tolv aktier på Stockholmsbörsen får enbart köprekommendationer. Bland aktierna finns ett av börsens största investmentbolag.

Gemensamt för de tolv aktierna är att de bevakas av minst tre analytiker. De tolv aktierna med enbart köprekar har i genomsnitt stigit 20 procent under de senaste tolv månaderna.

Starkast har sportsbettingleverantören Kambi gått med en uppgång på hela 112 procent under det senaste året. Det som fått aktie att dra iväg är dels stabila kvartalsresultat, men framför allt att bolaget vunnit viktiga kunder på den amerikanska marknaden. På lång sikt väntas detta borga för god tillväxt.

Analytiker på Pareto, Nordea och ABG sätter köp på aktien. Deras riktkurser ligger på 215, 220 och 250 kronor per aktie. Kambiaktien handlas för närvarande runt 180 kronor. Samtliga ser alltså en uppsida i aktien på minst 20 procent från nuvarande nivåer.

Näst starkast har det gått för skogsproduktföretaget Stora Enso, vars aktie är upp 50 procent senaste året. Uppgången drivs främst av de stigande och historiskt höga massapriserna. Tre fjärdedelar av försäljningen går till den europeiska marknaden.

I samband med rapporten för det andra kvartalet uppgav bolaget att prognosen för det tredje kvartalet är att omsättning och operativt rörelseresultat kommer att ligga på samma nivå som i det andra kvartalet.

Mest bevakning har medieföretaget MTG. Åtta analytiker följer bolaget. Trots att resultatet inom E-sportdelen var lägre än väntat under det andra kvartalet sätter samtliga köp på aktien.

Det som lockar är främst den kommande uppdelningen av bolaget. Den traditionella TV-verksamheten delas ut till ägarna i form av bolaget Nordic Entertainment. Det som blir kvar kommer att innehålla e-sportdelen.

Senaste året är MTG-aktien upp 17 procent. Riktkurserna ligger på mellan 365 upp till 485 kronor per aktie. Aktien handlas idag till runt 340 kronor.

En nykomling på listan över aktierna med bara köprekar är tidigare skandaldrabbade installationsbolaget Eltel. Eltel är leverantör av tekniska tjänster till samhällskritiska infrastrukturnätverk. Bolaget är verksamt i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland och Storbritannien.

Eltel börsintroducerades av 3i i februari 2015. I oktober 2016 vinstvarnade bolaget. Tidigare vd:n Axel Hjärne polisanmäldes för misstänkt bokföringsbrott. Fler vinstvarningar följde och bolaget tvingades göra en stor nyemission. Nu har bolaget devis stöpt om verksamheten och renodlat sig.

Under 2019 väntas bolaget återvända till normal lönsamhet. Uppenbarligen uppskattas Eltels omdaning av analytikerna. Samtliga tre bevakande analytiker sätter idag köp på aktien. Högsta riktkursen ligger på 29 kronor. Aktien handlas för närvarande till 23 kronor.

Andra aktier med enbart köprekar är investmentbolaget Industrivärden, utbildningsföretaget Academedia, kundanskaffningsföretaget Catena Media, spelbolaget Kindred Group, specialpappersföretaget Ahlstrom-Munksjö, servicebolaget Coor Service Management, spelutvecklaren Evolution Gaming Group och konsultaktien ÅF.

 

Aktie Andel köprekar % Ant. analytiker 1 år %
Modern Times Group 100 8 17
Stora Enso 100 7 50
Industrivärden  100 5 -6
AcadeMedia 100 4 -15
Catena Media 100 4 0
Kindred Group 100 4 18
Ahlstrom-Munksjö Oyj 100 3 -3
Coor Service Management 100 3 29
Eltel 100 3 -16
Evolution Gaming Group 100 3 35
Kambi Group Plc 100 3 112
ÅF B 100 3 13
       
Källa: SME      
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -