Sampo köper hårdblankad aktie

Börs Inkassobolaget Intrums aktie rusar efter att finländska finanskoncernen Sampo köpt 5,2 procent av aktierna. Intrum är Stockholmsbörsens näst mest blankade aktie.

Intrumaktien har under lång tid tillhört börsens mest blankade aktier, enligt Holdings.

Under fredagen var 11,44 procent av bolagets aktier kortade. Antalet blankade aktier har ökat stadigt under våren och sommaren. I slutet av april var drygt 7 procent av Intrums aktier kortade.

Totalt är det åtta stycken aktörer som valt att blanka aktien. Störst av dessa är CPMG med som blankat 3,42 procent av Intrumaktierna. Näst störst är Pelham Long Short och Engadine Partners.

Sampo har tidigare inte haft något publikt ägande i Intrum. Idag är största ägare i Intrum Nordic Capital med drygt 40 procent av aktierna. Näst störst är NN Investment Partners med 5,6 procent av aktierna.

Dagens flaggning innebär att Sampo blir den tredje största ägaren i Intrum. Tidigare i år köpte Sampo och Nordic Capital ut Nordax från börsen.

Enligt Nyhetsbyrån Direkt ger Sampo inte några kommentarer angående aktieköpet i Intrum. Anledningen är att investeringen i kredithanteringskoncernen ses som en "finansiell placering".

Klockan 10.40 var Intrumaktien upp 8,5 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -