Cinnober har pratat med andra

Börs Fintechbolaget Cinnober har tidigare fört diskussioner "om ett övertagande med andra industriella aktörer, och det åligger styrelsen att utvärdera alternativ".

Det skriver Cinnobers styrelse i ett uttalande med anledningen av det bud Nasdaq presenterade på fredagsmorgonen.

Styrelsen rekommenderar enhälligt att acceptera budet, något som även framgick i pressmeddelandet från budgivaren Nasdaq.

"Med Nasdaq som ny ägare kan bolaget dra nytta av ett välrenommerat namn med en stark finansiell ställning vilket på ett kort och medellångt perspektiv kommer kunna accelerera Bolagets strategi att fokusera på nuvarande affärsområden och att återvända till lönsamhet, och i ett långt perspektiv kommer Nasdaq vara en stabil ägare och ett bra hem för bolaget", heter det bland annat i motiveringen.

Styrelsen påminner i uttalandet även om att bolaget förnärvarande inte är lönsamt, men det att det har en plan för att återvända till vinst under 2019.

"Det är styrelsens uppfattning att Cinnober har en genomförbar strategi framöver. Styrelsen ser dock positivt på ett samgående mellan Cinnober och Nasdaq och anser att ett sådant samgående är strategiskt intressant när bolaget utvecklas mot ett mer diversifierat produktutbud och en större och annorlunda kundbas", skriver styrelsen.

Cinnober redovisade i somras ett rörelseresultat om -78,4 miljoner kronor för det första halvåret 2018.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -