Ägare nobbar budet på Cinnober

Börs En ägargrupp med drygt 11 procent av aktierna i fintechbolaget Cinnober kommer inte att acceptera ett bud om 75 kronor per aktie.

Det säger David Zetterlund, gruppens talesperson som tillsammans med två andra privatpersoner har över 10 procent av aktier och röster i bolaget, till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi tycker att budet signifikant undervärderar potentialen i Cinnober. Vi tror på en ljus framtid som ett fristående bolag och att den nya vd:n Peter Lenardos håller på att få bolaget på rätt köl", säger han.

Ägargruppen ser sig som en långsiktig ägare och har tänkt att hålla innehavet "under många år". De ser inte minst satsningarna på Simplitium och Minium som intressanta på sikt.

David Zetterlund pekar även på att bolaget i början av 2017 genomförde en riktad emission till kursen 87 kronor per aktie och att det är anmärkningsvärt att styrelsen nu rekommenderar aktieägarna att acceptera ett lägre bud än det.

"Vi anser att ett bud ska värdera bolaget efter den potential som Cinnober besitter, inte nuvarande resultatutveckling", säger han.

Även om ägargruppen ser sig som långsiktiga ägare så skulle de kunna tänka sig att lyssna på bud. Men då behöver det bättre reflektera Cinnobers framtida potential.

Cinnober meddelade inför fredagens börsöppning att Nasdaq bjuder 75 kronor per aktie och att bolagets styrelse rekommenderar aktieägarna att godkänna detta. Budet är bland annat villkorat av att Nasdaq når ett ägande över 90 procent

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -