Starbreeze skjuter upp lansering

Börs Lanseringen av Starbreeze spel OVERKILL's The Walking Dead skjuts upp till i februari 2019 i stället för i november i år som tidigare var planerat. PC-versionen av spelet kommer att lanseras 6 november som planerat.

Det framgår av delårsrapporten.

"505 Games, som har förlagsrättigheterna till konsolversionen, har beslutat att lansera konsolversionen av spelet i februari istället för som tidigare planerat i november. De har valt att göra detta för att de vill säkerställa en samtidig release av konsolversionen både digitalt och i butik för att få bäst effekt av sin marknadsföring och därigenom uppnå maximal försäljning", heter det i rapporten.

Konsolversionen av OVERKILL's The Walking Dead för PS4, PSN, Xbox One and Xbox Live lanseras i USA den 6 februari och den 8 februari i övriga världen.

"Värt att notera är att vi med nuvarande plan kommer att intäktsföra den förskottsroyalty på 10 miljoner dollar som vi fått från 505 Games för konsolversionen redan under fjärde kvartalet", skriver Starbreeze vidare.

Starbreeze säljer tillbaka rättigheterna till spelet Deliver us the Moon. Affären innebär att Starbreeze baserat på spelets försäljning får tillbaka sin investering på 500.000 dollar "och lite till", när spelet inom en snar framtid lanseras.

Starbreeze redovisar ett rörelseresultat (ebitda) på 52,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (-2,7). Nettoomsättningen uppgick till 124 miljoner kronor (123). Resultatet efter skatt uppgick till 42,5 miljoner kronor (-9,9).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -